Lovgivning og etiske regler

Lovgivning og etiske regler:

Som autoriseret psykolog følger jeg de etiske principper for nordiske psykologer. https://www.dp.dk/wp-content/uploads/etiske-principper-for-nordiske-psykologer.pdf

Du kan læse nærmere om psykologers pligter i psykologloven: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=198170

Psykologer har journalpligt. Psykologen tager noter om klientens sociale forhold, helbred og relevante forhold der fremkommer i samtalen. Formålet er at give klienten en god og relevant behandling. Det er kun psykologen, der har adgang til klientens journal.

Psykologer har tavshedspligt, hvilket betyder at psykologen ikke må dele informationer om samtalen til andre.

Psykologer kan modtage oplysninger om deres klienter, fx fra læger, jobcenter og andre, hvis klienten har givet samtykke til at disse oplysninger deles med psykologen.

Psykologer kan give oplysninger om deres klienter videre til fx læger, forsikringsselskab og andre – men kun med klientens skriftlige samtykke.

Psykologer har pligt til at bryde tavshedspligten, hvis psykologen vurderer at der er risiko for at klienten eller andre kommer til skade.

Psykologer har underretningspligt, hvilket betyder pligt til at underrette kommunen omkring forhold, der vækker bekymring for et barns udvikling og trivsel.

Din journal skal opbevares i et sikret journalsystem. Journalen opbevares i 5 år efter den sidste samtale. Herefter bliver den slettet.

Klienter har ret til aktindsigt. Kontakt mig hvis du ønsker en kopi af din journal.

Persondataforordningen (GDPR):  EU´s nye persondatalov “General Data Protection Regulation” (GDPR)trådtei kraft i maj 2018. Persondataloven gælder alle som håndterer persondata og stiller krav til virksomheders håndtering af klientdata. Reguleringens formål er at sikre dig og dit privatliv. Du kan læse mere her: https://www.datatilsynet.dk/generelt-om-databeskyttelse/lovgivning/